Открих над 50 причини да НЕ ваксинираме себе си и нашите деца. Тук ще опиша основните, които ми направиха най-силно впечатление и са добре подплатени с доказателства.

Досега не е имало нито един официален опит да се сравни ваксинирана част от населението с неваксинираната, за да се разбере как точно влияят ваксините на децата и обществото като цяло. Независими частни изследвания в Дания и Германия с включени над 7700 деца в тях сочат, че тези, които са ваксинирани, страдат от болести много повече от тези, които не са минали през ваксинация.

Едно дете получава не една, а множество ваксини. На практика до този момент няма изследване, което да установява как действа това на детето.

Не съществува никаква научна база, върху която да се извършва ваксинация на новородени. Според интервюираните от „Индия Таймс“ доктори новородените страдат от по-малко от 2% от болестите, срещу които биват ваксинирани.

В една неотдавнашна анкета, направена сред лекарите в Индия, 54% от тях са споделили, че се страхуват да ваксинират децата си, а 88% са потвърдили, че според тях ваксините не са безопасни.

Ваксините съдържат силно токсични метали, канцерогенни субстанции, живи и генетично модифицирани вируси, бактерии и заразени с животински вируси серуми от чужд генетичен материал. Също така и антибиотици, които не са все още тествани върху хора. Всичко горепосочено води до поражения при инжектиране в човешкия организъм.

Живакът, който се използва във ваксините, е вторият по токсичност елемент в света след урана. Той е невротоксин, който би могъл да разруши цялата нервна система на новороденото при инжектирането му. Смята се, че живакът, алуминият и живите вируси са в основата на епидемията от аутизъм. Признато е публично, че ваксините причиняват симптоми, съвпадащи с тези при аутизма. В момента в Индия всяко 37-мо дете страда от аутизъм. Преди да навлезе широката употреба на ваксините, тази цифра е била 500.

Ваксините потискат вродения имунитет и организмът загубва своите естествени антитела, с които се противопоставя на бактериите.

В САЩ правителството е изплатило над 2 милиарда долара на пострадали от ваксини.

Факт е, че ваксините спасяват човешки животи. Това е доказано по много и различни начини. Въпросът обаче е до каква степен те вредят на нашия организъм, и най-вече на телата на новородените и подрастващите?

Нека да разгледаме още няколко причини в подкрепа на идеята да НЕ използваме ваксини:

Огромният брой на докладваните и наблюдаваните от родители и здравни служители медицински проблеми, които се свързват с ваксинациите, предизвика създаването на движение в Съединените щати и другаде по света да се изиска провеждането на по-надеждни изследвания на потенциалните дълготрайни или хронични нежелани реакции от ваксините. Роналд Кенеди, професор по микробилогия и имунология в Университета в Оклахома, казва: „Проблемът с нежеланите реакции от ваксините е, че съществуват твърде много хипотези без научна обосновка. Трябва да подкрепяме добросъвестните научни изследвания в тази област, но, за съжаление, правителството и фармацевтичните компании не са съгласни и не окуражават подобни усилия“.

Хауард Ърновиц, микробиолог и основател на Фондацията за изследване на хроничните болести в Бъркли, Калифорния, твърди, че правителството продължава да настоява, че „няма научни доказателства, които да доказват, че ваксините причиняват хронични заболявания, но те няма и да финансират никакви изследвания в тази област. Но ако не търсиш нещо, няма и как да го откриеш“.

„Рецептата“ за ваксините, които вашето дете приема, може да включва следните съставки:

Тимерозал. Това вещество е консервант, който съдържа почти 50% етил живак, което означава, че има същите свойства, които притежава и живакът – следователно е много токсично. От десетилетия се използва в почти всяка ваксина на пазара. Повечето детски ваксини днес се предлагат в единични дози, които са без тимерозал.

Алуминий. Този метал бива добавян към ваксините под формата на гелове или соли, за да предизвика произвеждането на антитела. Алуминият се посочва за вероятен причинител на гърчове, болестта на Алцхаймер, увреждане на мозъка и деменция. Изследване, публикувано в сп. „Педиатрия“ например, открило, че деца, на които била поставена ваксина против коклюш, съдържаща алуминий, получили алергични реакции, докато деца, на които била поставена ваксина против коклюш без алуминий, нямали такива реакции. Тези резултати са потвърдени и от други проучвания, публикувани в сп. „Ланцет“ и в Бюлетина на Световната здравна организация. Алуминият се използва в ДТП, ДТаП и в хепатит Б ваксините.

Бензотониев хлорид. Ваксината за антракс (поставяна предимно на военния персонал) съдържа тази съставка. Това е консервант, забранен за консумация от хора.

Етилов гликол. Това е основната съставка на антифриза. Използва се в някои ваксини (например ДТаП, полиомиелит, Хиб, хепатит Б) като консервант.

Формалдехид. Това вещество е особено опасно, защото е карцерогенно. Формалдехидът вероятно е най-добре познат поради употребата му в процеса на балсамиране, но се използва също така и във фунгицидите, инсектицидите, производството на експлозиви и платове. Смята се за несъвместим с много вещества, включително и с едно, което влиза в състава и на други ваксини – фенол. Във ваксините течният формалдехид, наречен формалин, се използва за временно отстраняване на микробите. Формалдехидът не е само токсичен, но според сър Греъм С. Уилсън, автор на „Опасностите от имунизацията“, е и недостатъчен като дезинфектант. „Този факт е известен от десетилетия – казва Катрин Дж. М. Диодати, автор на „Имунизация: История, етика, закон и здраве“, – и продължителната употреба на „ненадеждната и опасна субстанция несъмнено нарушава принципите за ненасилие“.

Желатин. Този известен алерген може да бъде открит във ваксината против варицела и МЗР ваксината.

Глутамат. Глутаматът се използва за стабилизиране на някои ваксини по отношение на топлина, светлина и други условия на околната среда. За него е известно, че причинява нежелани реакции и най-често може да бъде открит във ваксината против варицела.

Неомицин. Този антибиотик се използва, за да предотврати развитието на микробите във ваксиналните култури. Неомицинът предизвиква алергични реакции при някои хора. Може да бъде открит във ваксините МЗР и полиомиелит.

Фенол. Този дериват от въглищния катран се използва в производството на бои, дезинфектанти, пластмаси, консерванти и препарати за убиване на бактерии. Силно отровен е в определени дози и вреди, а не стимулира имунната система, което е точно обратното на това, което ваксините са предназначени да постигат. Фенолът се използва при приготвянето на някои ваксини, включително и за коремен тиф.

Етиловият живак във ваксината бива инжектиран в телата на новородени, които все още нямат развита имунна система и организмът им не може да се освободи от живака докрай. При новородените кръвно-мозъчната бариера – мембраната между циркулиращата кръв и мозъка, – която пречи на определени вредни вещества да достигнат мозъка, все още не е способна да държи настрана токсините, които могат да го увредят. Така че живакът, изпратен директно в кръвта, влиза в мозъка, остава там и нанася своите щети. Веднъж достигнал мозъка, живакът се събира на места, които влияят на двигателните умения и атакува нервите, действайки на емоционално и умствено ниво. Чували ли сте преди термина „луди шапкари“? През XVIII в. този термин се използвал за хората, които правели шапки от филц, не защото били луди по шапките, а защото ставали „луди“ в резултат на направата им. По онова време живакът се използвал за направата на филцови шапки и шапкарите често развивали емоционални и поведенчески проблеми, включително умствени нарушения, плахост и халюцинации. Дали е съвпадение, че някои от децата, които са получили ваксини, съдържащи етилов живак, изпитват съвсем същите симптоми? Много експерти са на това мнение.

Всичко написано по-горе има за цел да ви даде още един повод за размисъл. В никакъв случай не вярвайте сляпо на това, което е изложено в тези редове. Напротив, подложете го на съмнение, направете собствено проучване, ако искате, и чак тогава вземете решение дали да го приемете или не като ваша истина.

Едно от нещата, които са ни се случили през времето, откакто сме били деца, до настоящия момент, е, че огромна част от нас са спрели да подлагат на съмнение основна информация, под знака на която протича по-голяма част от живота ни. Възприели сме определени модели на поведение, реагираме според наложени в софтуера на биокомпютъра програми, които не ни служат. Те са инсталирани с тихото ни съгласие, без да знаем за това. Дали сме съгласие да обработят системата, чрез която използваме и възприемаме действителността, така че тя да работи в ползата на чужди интереси, а не на нашите собствени. Всички ние сме длъжни да превърнем гореспоменатото съмнение и размишление във вяра и осъзнаване.

Моля споделете тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях!

Откъс от книгата „Медицината на новото време„.

Medicinata-na-Novoto-Vreme-2.qxd