Понякога всеки един от нас се събужда рано сутрин с натежала глава, уморено тяло и нежелание да стане от удобното легло. Нежелание да направи каквото и да било. Дори да отиде до тоалетната.

Какво правят повечето от нас в подобни дни? Прецакват ги напълно. Аз лично съм опропастил много такива.

Но какво да сторим в подобна ситуация? Как да излезем от нежеланието на ума да помръдне умореното и изтощено тяло, да стане и да измие чиниите (а преди това и зъбите си) или да смени памперсите на малкото, нежно човече, усмихващо се или плачещо в кошарата наблизо? И тук въпросите могат да бъдат безбройно много. Всеки си има собствения живот и лично ежедневие, в което изживява собствената си реалност.

Как да натиснем невидимия бутон, който да ни изстреля, за да направим всичко, което е нужно, за да продължим напред? На първо място е хубаво да знаем какво има в това “напред” за нас. Какво евентуално ни чака “там” и какво удовлетворение и удоволствие ще ни даде следващия настоящ момент, в който ще попаднем.

Много е важно да имаме ясна идея за това. Иначе бутона просто няма откриване. Има да го търсим ли търсим…

Тази сутрин се събудих с уморено тяло и натежала глава. Не ми се ставаше. Изобщо.

Поех няколко дълбоки глътки въздух и седнах на леглото, в което бях спал малко повече от 8 часа. Излязох навън и направих няколко дълбоки вдишвания, за да снабдя тялото си с повече кислород. Болката остана, но умът ми се поуспокои. Няколко упражнения за загряване на мускулите и раздвиждане на цялото кръвообръщение след това също помогнаха. Преразгледах наново защо съм тук и накъде съм тръгнал.

Протегнах се и натиснах бутона дълбоко вътре в себе си с ясното и чисто намерение за още един ден, изпълнен с предизвикателства, уроци и наученото от тях. Получава се все по-добре. Натискането имам предвид.

От там нататък всичко е различно. Всеки ден.

Болката не винаги изчезва.

Важното е да знаем как да продължим напред с нея.

Направим ли го, тя няма да има избор и ще се размие в потока на собствената ни същност.

Натисни бутона.

Заслужава си!

%d0%93%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8-%d0%96%d0%b5%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%92%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d1%8a%d0%ba-%d1%84%d0%be%d1%80