„Не можеш да държиш чиста вода в мръсен съд“- древна китайска поговорка

С течение на годините и несъзнателното мислене и хранене тялото ни натрупва огромно количество негативна енергия под формата на токсини и отрови на чисто физическо ниво, както и емоционална болка и блокажи, които възпрепятстват организма ни да се самолекува. Постоянната повторяемост на едни и същи действия, утвърждения и модели не дава възможност на нашата уникална система съзнание–ум–тяло да се самобалансира.

Постоянният поток на мислите засенчва нашето истинско вътрешно познание, че можем във всеки един момент да се завърнем към центъра на баланса вътре в себе си.

В тази книга няма да говорим толкова много за това как да се върнем към нивото на съзнание, на което да се слеем с универсалната енергия във Вселената и да й позволим да ни излекува. Ще дискутираме темата за начините на пречистване на тялото. Този процес трябва да протече естествено, като следствие от намерението ни да се пречистим първо на физическо ниво, тъй като връзката между двете е неразривна и постоянна. Приемайки както тялото, така и ума си като част от единната енергия на Вселената, ние недвусмислено показваме, че сме възприели нейните насочващи импулси.

Съществуват много и различни начини за пречистване на всеки един от органите на нашето тяло. Някои от тях датират отпреди повече от 5000 хиляди години и са били прилагани с огромен успех от милиони хора, които са имали желанието да водят пълноценен и здравословен живот. Всъщност за тях не е и съществувал друг вариант да поддържат телата си чисти. Лошата услуга, която съвременните лекарства ни правят, не е била налице при древните народи. Те са разполагали с набор от възможности, който е бил известен от памтивека и който е бил успешно използван от тях.

Но да се върнем на пречистването на черния дроб и един от най-лесните начини да направим това.

Ще са ви нужни няколко килограма ябълки в зависимост от личния ви вкус – жълти или червени, всичките вършат еднакво добра работа. За да е ефектът още по-силен, може да си набавите и червено цвекло, от което да си правите прясно изцеден сок – фреш, заедно с ябълките. Ефектът е поразяващ и самото пречистване става още по-лесно по този начин. Ако обаче нямате възможност да си правите фреш, си хапвайте колкото искате ябълки по време на деня и пийте повече вода. Също така, ако ви пригладнее съвсем, си направете салата от зеле и моркови, но само с малко зехтин за подправка. Зелето и морковите подобно на метличка ще минат по стените на стомаха ви и ще почистят каквото е полепнало там, а то със сигурност няма да е малко, особено ако го правите за първи път. Салатата е най-ефективна след първите 24 часа на пречистващия режим, който, както споменах по-рано, трае точно три дни. Аз лично хапвам нещо лекичко последната вечер, преди да започна, и след това минавам предимно на сокове, но важно е вие как се чувствате и как усещате собственото си тяло.

На третия ден, който е добре да бъде петък или събота или ден, в който да не сте на работа, спирате с храната около обяд и оставате единствено на вода. Между 17 и 18 часа вечерта може вече да си изстискате няколко лимона, така че да се съберат около 150–200 мл от киселата витаминозна течност. Заедно с това си приготвяте и зехтина, който е нужно да бъде горе-долу в същото количество. Добре е преди да започнете да пийвате и двете, да загреете черния си дроб за около 45 минути до 1 час с водна грейка (продават се по аптеките).

Когато сте направили това, започвате и с общо взето най-неприятната за мен лично процедура – приемането на двете течности. Послушайте ме и ги пийте една след друга. Първо глътка зехтин и веднага след това глътка лимонов сок, който да притъпи вкуса му. Опитайте се да изпиете цялото количество, но ако все пак не успеете, бъдете спокойни, ефект ще има и той ще бъде доста добър. Продължете със загревките и ако до час–два, или докато не стане време за лягане, няма резултат под формата на ходене до тоалетната, легнете си спокойно. Твърде вероятно е да се събудите и да се затичате към тоалетната по някое време, което може само да ви радва.

Настъпил е моментът да се освободите от едно сериозно количество натрупани токсини и отрови, от които тялото ви иска да се спаси. Също така е възможно да отидете до тоалетната само веднъж, и то на сутринта, след като сте се събудили. При всеки е индивидуално. Все пак всички сме различни в това отношение. Някой са си пийвали повечко винце и са наблягали на мазничкото, други пък са си позволявали една-две ракийки в повече с мезенца и салатки. Всеки си знае, важен е обаче резултатът, който определено е главозамайващ, особено след като видите какво точно сте били насъбрали в себе си с годините.

Споделял съм с много мои приятели този начин на пречистване и тези от тях, които са се възползвали от него, продължават да го правят профилактично всяка година. Веднъж след като сте усетили ефекта, няма как да не продължите да искате да се чувствате добре. Гарантирам ви, че след няколко подобни пречиствания в продължение на няколко месеца ще се отървете както от доста излишни килограми, така и от някои досадни болести. Разбира се, това ще се случи още по-бързо и лесно, ако започнете да се грижите за себе си, като се храните не с какво да е, а правейки съзнателен избор какви хранителни вещества вкарвате в организма си. На различните храни ще отделим специално място в тази книга, за да може да се наслаждавате на храната и на живота си, успявайки балансирано и умерено да се възползвате от нея.

Дотук приключихме с пречистването на черния дроб и на дванайсетопръстника. Ако искаме ефектът неимоверно да се засили, е нужно да направим и едно цялостно пречистване на стомашно-чревния тракт.

Откъс от книгата „Медицината на новото време“

Medicinata-na-Novoto-Vreme-2.qxd