След повече от месец изпълнен с движение, работа и почти нулево свободно време (освен това за сън и бърз душ), отново се появиха минути, в които да експериментирам в кухнята.

IMG_20191010_181247

Ако някои от вас не знаят, основната ми цел, когато готвя, е да създавам вкусна, питателна и сравнително бърза за приготвяне храна. И тъй като в последно време ми се наложи да изям доста тофу в студен вид, сега дойде ред да го забъркам в тигана заедно с една малка брокола и няколко червени чушки.

IMG_20191010_181243

Удивително е как за 15-20 минути може да се получи такава вкусна комбинация, още повече, когато си я приготвил с много мерак и голяма доза любов 🙂

Към рецептата:

1 средна по големина брокола

2-3 червени чушки

200-300 г тофу по избор (обикновено използвам това от Лидл, тъй като ми е най-вкусно и има няколко вида)

мазнина по избор

подправки: сминдух, червен пипер, сол

Нарязвате чушките и тофуто на средно големи кубчета, а броколата накъсвате на по-дребни парченца. Поставяте в тигана няколко супени лъжици мазнина по избор (в случая имах обикновено олио) и след като се сгорещи, добавяте зеленчуците, подправките, половин чаша вода и разбърквате всичко, след което поставяте капака на тигана, за да могат зеленчуците добре да се задушат. След 7-8 минути добавяте и тофуто, като разбърквате отново добре и оставяте още няколко минути тигана със затворен капак на слаб огън.

Резултатът си заслужава, а ако обичате яйца, добавете 2-3 добре разбъркани заедно с тофуто и превърнете съдържанието на тигана в омлет с тофу и зеленчуци!

Да ви е вкусно!